+389(02)3114-511

Добредојдовте на официјалната веб страна на Македонската опера и балет!

Македонска опера и балетМакедонска опера и балет

 • ...ЧУВСТВОТО ВО ЖИВО...
 • Sample slide

  КОРСАР – A. Адам, Л. Делиб

  Спектакуларната премиера на балетот

  испириран по истоимената поема на Џ. Г. Бајрон,

  во кореографија и режија на Дмитриј Брјанцев од Русија.

 • Sample slide

  14 ЧАСА

  Во кореографија на Игор Киров.

  Ова современо балетско дело  низ синџир од 12 сцени

  ќе ги разработи женско – машките односи

  преку ликовите на Лили и Марк.

  Сабота, 15.02.2014 / 20:00