+389(02)3114-511

20 години билатерални односи помеѓу Царството Јапонија и Р. Македонија

 

ПРЕМИЕРА

Икума Дан

НОЌЕН ЖЕРАВ ( Копродукција со Операта на Токио)

 

Диригент: Мазахико Окочи

Режисер: Кацухиро Котецу

Костимограф: Томоказу Кураока

Кореограф (Танцот на Цу): Хидео Араи

                                                           

НАСТАПУВААТ:

Цу: Нобуко Такахаши

Јохио: Мотохару Аојаги

Унзу: Нобуко Такахаши

Содо: Шигеки Мине

 

Учествува детскиот хор „Пиколо“

Диригент: Весна Димчевска